Letar du efter ett riktigt gott och nyttigt recept för att göra dina alldeles egna dadelbollar? Då har du hittat rätt! Det här receptet kommer från Diana på @homecookingdiana och är omtyckt av många. De här nyttiga chokladbollarna är fyllda med energi och protein från WELLIOs vassleprotein. De är fria från raffinerat socker och smör, men fulla av smak. Med ingredienser som dadlar, havregryn, kakao och proteinpulver passar de både som ett proteinrikt mellanmål eller snack. Du kan enkelt variera dadelbollarna efter smak, men det här receptet är en favorit hos många!
Ingredienser:
- Ca 15 urkärnade färska dadlar
- 3,5 dl havregryn
- 2 skopor WELLIO vassleprotein choklad eller vanilj
- 3 msk starkt kaffe
- 0,5 dl vatten
- 3 msk kakao
- En nypa salt
- Kokosflingor, kakao eller hackade nötter
Gör så här:
- Kärna ur dadlarna.
- Lägg alla ingredienser i en mixer.
- Mixa tills smeten är jämn och klibbig.
- Rulla bollar i valfri storlek.
- Rulla sedan dadelbollarna i kokos, kakao eller hackade nötter.
- Förvara i kylen eller frys in för ett kallt snacks!
Varför välja dadelbollar framför vanliga chokladbollar?
- Rika på fibrer och naturlig sötma från dadlarna.
- Innehåller nyttiga och långsamma kolhydrater från havregryn.
- Perfekta som proteinrikt mellanmål eller snack.
- Enkla att göra.
- Barnvänliga och goda även utan tillsatt socker.