Njut av en riktigt god hemmagjord proteinglass med WELLIO’s vassleprotein! Receptet är gjort i samarbete med Melis Ceritoglu. Den här krämiga jordgubbsglassen med Keso och proteinpulver är både svalkande och full av smak – ett nyttigare, mer proteinrikt alternativ i sommar. Ett enkelt proteinglass recept som du rör ihop på bara några minuter, helt utan glassmaskin. Perfekt som ett mellanmål, efter träning eller som ett lättare dessertalternativ i solen.
Vill du ha smaken av svensk sommar i en sked? Då är det här receptet för dig.
Du kan också toppa glassen med färska bär, nötter eller lite granola för extra crunch.
Föredrar du vanilj eller choklad? Byt enkelt ut proteinpulvret.
Förberedelse: 15 minuter
Frysningstid: minst 2–4 timmar (eller över natten)
Total tid: 3 timmar och 15 minuter
Ingredienser:
- 250 g Keso Vanilj
- 225 g frysta jordgubbar
- 3 skopor WELLIO’s vassleprotein jordgubb
- 1 färsk eller fryst banan
- 1 msk lönnsirap eller agavesirap
- ½ tsk vaniljextrakt
- 3–4 färska jordgubbar (hackade)
Gör så här:
- Lägg alla ingredienser utom de färska jordgubbarna i en matberedare eller mixer och mixa tills smeten är slät.
- Häll över smeten i en form
- Toppa med de hackade jordgubbarna, rör gärna om lätt.
- Ställ in smeten i frysen i minst 2–4 timmar, eller över natten.
- Servera och njut av sommarens smaker!