Sugen på något chokladigt som både är snabbt, gott och proteinrikt? Då borde du prova WELLIOs proteinkladdkaka. Det här receptet ger en perfekt kladdkaka med rik chokladsmak, bakad med WELLIOs vassleprotein i smaken Creamy Chocolate för extra mättnad och näring.
Den här proteinkladdkakan är ett hälsosammare alternativ till den klassiska kladdkakan, utan att kompromissa med smaken. Servera den med naturell eller smaksatt kvarg och färska hallon för en fräsch kontrast.
Oavsett om du vill ha något gott efter träningen eller ett smartare fika, så är det här ett recept som kombinerar njutning, balans och enkelhet på bästa sätt.
Förberedelse: 5 minuter
Tillagning: 10 – 12 minuter
Total tid: 17 minuter
Ingredienser:
- 2 ägg
- 100 g vaniljkvarg
- 1 msk lönnsirap eller agavesirap
- 50 g WELLIOs vassleprotein creamy chocolate
- 3 msk kakao
- 1 msk fiberhusk
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 nypa salt
- 100 g sockerfri choklad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Vispa ihop ägg, vaniljkvarg och lönnsirap
- Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke eller skål – WELLIOs vassleprotein i creamy choclate, kakao, fiberhusk, bakpulver, vaniljpulver och en nypa salt.
- Häll ner blandningen av de torra ingredienserna i ägg- och kvarg smeten, rör om till en jämn smet.
- Häll smeten i en bröad form med avtagbar kant och grädda i ugnen i 10-12 minuter beroende på hur kladdig du vill ha kakan.
- Servera med kvarg och hallon, klart!