Sugen på något som både smakar fantastiskt och känns lite nyttigare? Då måste du testa Ronjas Sjölanders blondie recept – Ronja är vinnaren av Hela Sverige Bakar 2024 på TV4. Här delar hon med sig av sina blondies med hallon och vit choklad, en sockerfri variant bakad med WELLIOs vaniljprotein som ger både smak och mättnad.
Dessa blondies är saftiga, mjuka och har en härlig balans mellan söt vit choklad och syrliga hallon – men helt utan tillsatt socker. Perfekta som ett hälsosammare alternativ till fikat, som mellanmål eller när sötsuget slår till.
Oavsett om du letar efter en blondie brownie eller inspiration till nya blondies recept, så är det här ett bakverk att lägga på minnet. Det här receptet passar dig som vill njuta utan att kompromissa med vare sig smak eller näringsinnehåll.
Ingredienser:
- 50 gram dinkelmjöl
- 60 gram mandelmjöl
- 60 gram WELLIOs vassleprotein i vanilj
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 – 1 tsk salt
- 90 gram kokosolja eller smör
- 3 ägg
- 90 gram ljust sötningsmedel (sockerfritt socker)
- 40 gram brunt sötningsmedel (sockerfritt brunt socker)
- 1 msk dadelsirap
- 25 gram vita chokladknappar
- 1 dl frystorkade hallon
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180 grader varmluft.
- Blanda alla torra ingredienser.
- Blanda ner smält kokosolja och ägg, rör tills du får en slät och klumpfri smet.
- Häll ner frystorkade hallon och vit choklad.
- Klä en form med bakplåtspapper, vi valde en form med storlek 26×19.
- Bred ut smeten i formen och toppa med mer vit choklad och frystorkade hallon.
- Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter.
- Njut!